Perfectie en controle

Wat ik veel tegenkom in mijn praktijk is mensen die worstelen met perfectie en controle.
Gedachten dat alles perfect moet zijn want anders … Of als ik maar controle hou over … dan komt het goed, kan er niets mis gaan.

Niets is perfect of is alles juist perfect?

niet alles hoeft perfect te zijn

Niets is perfect, dus waarom zou jij een perfecte wereld willen creëren. Vaak verlangen we het niet van de ander, zij mogen wel fouten maken, maar wel van onszelf.
Of heb je de overtuiging dat juist alles perfect is precies zoals het is, dan ben jij dus ook perfect. In beide gevallen kun je meer ontspannen het leven tegemoet treden en kun je ook de controle los laten. Het klinkt zo eenvoudig, maar voor velen is dat niet het gevel.

Perfectionisme loslaten

Mooie thema’s dus om mee aan de slag te gaan. En wat een verlichting geeft het als je de perfectie los kunt laten. Leven vanuit het gevoel ‘goed is goed genoeg’, ‘het hoeft niet perfect’  of  ‘ik doe mijn best en dat is goed genoeg’. Hoe fijn is het om te niet meer alles onder controle te hoeven hebben.

Dit had ik nooit verwacht

Wat mensen gaandeweg het coachtraject ervaren: “Ik heb meer rust, voel me energieker. Ik heb  meer focus op waar ik blij van word en wat ik wil. Ik durf gewoon nee te zeggen en kan mijn grenzen beter bewaken. Ik kijk nu veel milder naar mezelf en kan zelf trots zijn op wie ik ben. Dat had ik nooit verwacht.”

Herken je dit thema en wil je hier ook graag mee aan het werk? Neem gerust contact op.

Comments are closed.

Quote
There are no facts, only interpretations. Friedrich Nietzsche
Veerkracht
Eigen kwaliteiten en mogelijkheden zichtbaar maken. Zodat je je ongeacht je situatie sterk voelt, zelfvertrouwen hebt en keuzes durft te maken. Vanuit die veerkracht kun je je eigen geluk creëren.
Samengesteld gezin
Samenwonen met je nieuwe lief en zijn of jouw kinderen. Ga goed voorbereid aan de slag en maak een succes van je nieuwe gezin. Femke Wessels is gecertificeerd Stiefplan-Coach. Meer info op: Coaching en meer > Samengesteld gezin. Eerst volgende bijeenkomst is op 21 maart a.s.